INTO Seinäjoki
Tervetuloa uutishuoneeseemme
Seuraa Into Seinäjoki

Digiosaajat Seinäjoelle ratkomaan lähiruokaketjun haasteita

Lehdistötiedote   •   Huhti 06, 2017 08:49 EEST

Maatalous on Suomessa miljardibisnes, ja lähiruoka kasvattaa suosiotaan. Lähiruuan kysyntä ja tarjonta eivät kuitenkaan aina kohtaa, sillä raaka-aineet eivät löydä tietään ravintoloihin tai jatkojalostukseen. Seinäjoella järjestettävä Agrobiotalouden hackathon -tapahtuma etsii uusia digitaalisuutta hyödyntäviä ratkaisuja lähiruokaketjun haasteisiin.

Agrobiotalouden hackathon on Seinäjoella 9.-10. toukokuuta järjestettävä tiivis tuotekehityskilpailu, jonka tavoitteena on löytää uusia tuote- ja palveluinnovaatioita lähiruokatuotannosta. Kahden vuorokauden mittaisen kilpailun aikana osallistujat muotoilevat uuden palvelun liiketoimintamallin ja kehittävät sille toimivan ohjelmallisen prototyypin.

Vakuuttavimman esityksen tuottaneet ryhmät palkitaan rahapalkinnolla. Palkintojen yhteisarvo on yli 10 000 euroa. Tapahtuman isäntänä toimii Seinäjoen kaupungin kehitysyhtiö Into Seinäjoki Oy, jonka yhtenä kasvun painopisteenä on ruokaketjuun liittyvän yritystoiminnan kehittäminen.

– Hackathon on tuore ja ketterä tapa yrityksille ratkoa haasteita. Parhaimmillaan tapahtuma hyödyttää sekä palvelun kehittäjiä että ratkaisua hyödyntäviä yrityksiä. Tapahtuma saattaa yhteen ruokajärjestelmä- ja ICT-yrityksiä ja johtaa toivottavasti syvenevään yhteistyöhön ja uusiin digitaalisiin ratkaisuihin, kertoo Into Seinäjoki Oy:n digitaalisten ruokajärjestelmien asiantuntija Juha Kurkela.

Tapahtuman pääyhteistyökumppani Elisa Oyj tarjoaa palkintorahan lisäksi kilpailun voittajille sparrausapua kehitetyn ratkaisun jatkokehitykseen ja kaupallistamiseen.

– Digitalisoituminen ja IoT (Internet of Things) ovat viime vuosina nopeuttaneet palvelukehitystä merkittävästi. Uusilla työkaluilla uusi idea on mahdollista muuttaa toimivaksi tuotteeksi viikoissa tai vain päivissä, mikä avaa aivan uusia mahdollisuuksia kokeilun kulttuuriin. Me pyrimme luomaan niin opiskelijoille, pienille tiimeille kuin suurille yrityksille edellytyksiä digitalisaation hyötyjen lunastamiseen. Nopeiden hackathon-tapahtumien lisäksi teemme aktiivista yhteistyötä muun muassa Seinäjoen ammattikorkeakoulun kanssa, sanoo Elisan IoT-yksikön myyntijohtaja Jukka Nurmi.

Tapahtuma toteutetaan mikkeliläisen ohjelmistoalan yrityksen Observis Oy:n IndustrialHackathon-konseptilla. Observis Oy fasilitoi tapahtuman, vastaa hackathonin käytännön toteutuksesta yhdessä muiden toimijoiden kanssa ja on mukana sparraamassa kilpailijoita.

Lisätietoja: www.agrobiohack.fi, sosiaalisen median aihetunniste: #agrobiohack

Isäntä: Into Seinäjoki Oy, Juha Kurkela, p. 040 833 2811, juha.kurkela@intoseinajoki.fi

www.intoseinajoki.fi

Pääyhteistyökumppani: Elisa Oyj, Jukka Nurmi, IoT-yksikön myyntijohtaja, p. 050 506 2006, jukka.nurmi@elisa.fi

www.elisa.fi

IndustrialHackathon-konsepti: Observis Oy, Heikki Isotalus, p. 050 430 4963, heikki.isotalus@observis.fi

www.industrialhackathon.fi

www.observis.fi

Into Seinäjoki Oy on Seinäjoen kaupungin kehitysyhtiö. Asiakkaitamme ovat aloittavat, kehittyvät ja alueelle sijoittuvat yritykset. Autamme asiakkaillemme menestymään sekä kehitämme Seinäjokea entistä paremmaksi liiketoimintaympäristöksi. Olemme mukana mm. kaupunkikeskustan, aseman seudun sekä Itäväylän yritysalueiden kehittämisessä.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.