INTO Seinäjoki
Tervetuloa uutishuoneeseemme
Seuraa Into Seinäjoki

​Seinäjoella erinomainen invest in -vuosi

Uutinen   •   Marras 21, 2019 08:03 EET

Ideaparkin avajaiset viime viikolla oli luvatusti melkoinen tapaus. Ihmiset virtasivat vuolaasti ihmettelemään Seinäjoen kautta aikain suurinta kaupallista investointia. Lähes 200 000 avajaisvierasta tarkoittaa sitä, että ostajia tuli laajalta säteeltä.

Seinäjoki on nyt entistä vahvempi kauppakaupunki. Ideaparkin lisäksi meillä on vahvat kaupalliset alueet ydinkeskustassa, Päivölässä, Hyllykalliolla ja Rengastiellä.

Ideaparkin mukana saimme kaupunkiin monta isoa kaupan brändiä: mm. Stadium, XXL, Indiska, Luhta, New Yorker, Unikulma. Myös muita kuin kaupanalan yrityksiä on sijoittunut hyvä määrä tänäkin vuonna.

- Mm. Löfs, Telinekataja, Jucat, Spraytec, mCare Rental, Infratek, Canon, Transval Group, Fixus Center, Den Finland, Electric Power Finland, johtaja Jukka Pajunen luettelee.

Hienoja investointiuutisia on vuoden mittaan saatu myös täällä jo sijaitsevilta yrityksiltä. Suurimpana yksittäisenä suunnitelmana luonnollisesti Atrian 130 miljoonan euron laajennus siipikarjatuotantoon. Teknologiayrityksistä mm. Exertus, Epec, Konepaja Stamac, Ferrum Steel, Tibnor ja Semko ovat investoineet uusiin osaajiin ja teknologioihin. Foodwestin ruokatalo on otettu juuri käyttöön.

Myös tonttikauppa on käynyt vilkkaasti. Roveksen uusilta alueilta on myyty tänä vuonna 25 yritystonttia, joiden yhteispinta-ala on 23 hehtaaria. Tonteille nousevien pelkkien rakennusinvestointien arvo nousee yhteensä ainakin 40 miljoonaan euroon. Roveksen pohjoisosan kaavan valmistuminen takaa entistäkin monipuolisemman tonttitarjonnan.

- Kyllä tämä erinomainen vuosi on ollut kaiken kaikkiaan eikä vauhti hiivu varmasti ensi vuonnakaan. Aiomme muun muassa tehdä kovasti töitä sen eteen, että aseman kehittäminen nytkähtäisi suunnitelmista konkretiaan, toimitusjohtaja Leena Perämäki toteaa.

Täältä näet lisää ajatuksia, millä mielellä yritysjohtajat ovat Seinäjoesta sijoittumispaikkana. 

Haluatko keskustella yrityksesi toiminnan laajentamisesta Seinäjoella?
Ota yhteyttä: Jukka Pajunen, puh. 044 418 1215

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.