INTO Seinäjoki
Tervetuloa uutishuoneeseemme
Seuraa Into Seinäjoki

Agrobiotalous nyt: AgrobioHack huipentui tiukkaan kisaan

Uutinen   •   Touko 17, 2017 08:09 EEST

AgrobioHackin voitosta kehkeytyi tiukka kisa

Seinäjoella viime viikolla ensimmäistä kertaa järjestetyn AgrobioHackin voittoon ylsi tiukan kisan jälkeen Futuriot Oy ja toiseksi Avomaa.fi. Futuroit sai 10 000 euron palkintopotista 6 000 ja Avomaa 4 000 euroa.

Futuriot tarjoaa pilvipalvelua tuottajien ja asiakkaiden (ravintolat yms) kohtaamiseen. Idean vahvuutena on datan monipuolisen analysoinnin helppous ja mahdollisuus kuljetusten tehokkaaseen optimointiin.Avomaa.fi-konseptissa ostaja voi varata oman peltopalstan tuottajalta. Käytännössä tuottaja viljelee tilallaan ravintoloitsijan etukäteen varaamaa ja osittain maksamaa tuotetta. Ravintoloitsija pystyy kertomaan asiakkaallen, millä palstalla eri tuotteet on kasvatettu ja täten luotua ruoka-annoksilleen tarinalllista lisäarvoa.

Yhteensä AgrobioHack kokosi Seinäjoelle seitsemän tiimiä hakemaan uudistavia ja kasvua edistäviä digitaalisia ratkaisuja kasviperäisten raaka-ainemarkkinoiden edistämiseksi. Hackin järjestivät Into Seinäjoki, Seinäjoen kaupunki ja Elisa.

Lisätietoja: Juha Kurkela, 040 833 2811, juha.kurkela@intoseinajoki.fi, www.agrobiotalous.fi/agrobiohack/


Biomestat-hanke käynnistyy kesällä 2017
Into Seinäjoen Biomestat-hanke hakee alkutuottajille uusia liiketoimintamahdollisuuksia lannan käsittelystä - erityisesti kuiva-ainepitoisista lannoista. Hankkeen tarve on lähtenyt suoraan alkutuottajilta, joten myös hankkeen kohderyhmänä ja hyödynsaajana ovat alkutuottajat eli alueen broiler- ja hevostilat.

Jos olet kiinnostunut yhteistyömahdollisuuksista hankkeessa, ota yhteyttä Jussi Yli-Hukkala, 040 831 9622, jussi.yli-hukkala@intoseinajoki.fi


VTT:n tutkimustiimi Seinäjoella 24.5.2017
Tervetuloa tutustumaan painettuun elektroniikkaan ja sen mahdollisuuksiin ke 24.5. klo 10-13 Frami B:hen. Saamme vieraaksemme VTT:n tutkimustiimin, jonka toiminta keskittyy painetun elektroniikan kehittämiseen. Tiimiltä luonnistuu uusien innovaatioiden kehittäminen sekä asiakastarpeiden ratkaiseminen lähtien laboratoriotason tutkimuksesta ja päättyen pilotointiin ja teknologiansiirtoon yrityksille tai uusien yritysten synnyttämiseen.

Tällä hetkellä tiimin tutkimuksen keskeisiä aihealueita ovat painetut orgaaniset aurinkokennot, painetut sensorit sekä nestekanavat esimerkiksi diagnostiikkaan. Painetun elektroniikan etuja ovat ratkaisujen keveys, ohuus, taipuisuus sekä massavalmistettavuus.Voit tulla mukaan kuuntelemaan tai mikäli yritykselläsi heittää haaste VTT:n tiimille, tarjolla on vielä muutama 10 min. yrityspuheenvuoro.

Lisätietoja: Sanna Kankaanpää, 0400 743 422, sanna.kankaanpaa@intoseinajoki.fi


Taistelu lasten lihavuutta vastaan tarvitsee riveihin myös elintarviketeollisuuden
Lasten ylipaino on vakava terveysongelma kaikkialla kehittyneissä maissa. Seinäjoella on kuitenkin onnistuttu saamaan tilanne hallintaan, mikä on herättänyt maailmanlaajuista huomiota (WHO, Der Spiegel-lehti jne.). Onnistumisen taustalla on ennen kaikkea tehostunut kasvatus-, liikunta-, terveysviranomaisten sekä kaupungin ruokahuollon yhteistyö. Käytännössä hyvinvointi on otettu huomioon kaikessa päiväkotien ja koulujen arkeen vaikuttavassa toiminnassa. Lihavuus laskuun - ohjelmaan voi tutustua Food Business Summitin innovaatiokierroksella 6.6.2017. Mukaan kierrokselle toivotaan erityisesti elintarviketeollisuuden edustajia.

Linkit: Tutustu Lihavuus laskuun -ohjelmaan lyhyenä videona 

Lue lisää Food Business Summitin innovaatiokierroksista 


Agrobiotalous ja kestävät ruokaratkaisut ovat esillä Tietoprovinssissa
Tervetuloa kuuntelemaan vartin epastereita 6.6.2107 klo 9.30–11.30 Framille. Tutkimustuloksia ja oivalluksia kanssamme jakaa joukko agrobiotalouden asiantuntijoita:

  • professori Harri Luomala, Vaasan yliopisto: Suosi luomua - saa arvostusta?
  • projektipäällikkö Leena Viitaharju, Helsingin yliopisto, Ruralia-instituuti: Arkipäivän innovaatioita elintarvikealalla
  • projektipäällikkö Päivi Töyli, Turun yliopiston Brahea-keskus: Eväitä lähituottajan, ammattikeittiön ja tukkutoimijan yhteistyöhön
  • projektipäällikkö Susanna Ihanus, Turun yliopisto: Motivoiko nuoria kasvisten käyttöön tieto vai käytäntö? 

Lue lisää: http://epky.fi/epanet/tietoprovinssi/

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.