INTO Seinäjoki
Tervetuloa uutishuoneeseemme
Seuraa Into Seinäjoki

Bisnestä Sambiaan

Tapahtuma

Tule kuulemaan Sambian markkinamahdollisuuksista ja vuohihankkeen esiselvityksestä!
27
NOV
Frami D, Inton toimistohotelli, Classic -neuvotteluhuone 1 krs.
 

Tapaaminen on jatkoa aikaisemmille Bisnestä Sambiaan tapahtumille. Sambian markkinamahdollisuudesta tehty feasibility study vuohihankkeen osalta on saatu valmiiksi. Esiselvityksessä kartoitettiin suomalaisten yritysten ja korkeakoulujen mahdollisuuksia päästä tarjoamaan kokonaisvaltaista ratkaisua vuohihankkeen arvoketjun rakentamiseksi Sambiaan. 

Tapaamisen agenda:

- Sambian markkinamahdollisuudet ja vuohihanke / Marko Heikkilä, Suomen suurlähetystö, Lusaka

- AGS -kehitysyhteistyöhankkeen terveiset / Anna Erkkilä, Niras Oy

- Feasibility studyn (esiselvitys) esittely /  Jukka Lähteenkorva

- Sambian vuohihankkeen esittely (Skype) / Barnabas Chitalu + Veronica Sampa-Pepala, Katopolo Livestock Agribusiness Centre

- Seuraavat askeleet

Tervetuloa mukaan myös uudet Sambian markkinoista kiinnostuneet yritykset. Paikalla Suomen Lusakan suurlähetystön neuvonanataja Marko Heikkilä, AGS- kehitysyhteistyöhankkeen koordinaattori Anna Erkkilä NIRASilta ja Jukka Lähteenkorva FoodKnow Oy:stä.

Miksi Sambia? Sambian talous on kasvanut voimakkaasti viime vuosina ja maa on yksi eteläisen Afrikan nopeimmin kasvaneista talouksista. Sambiassa elinkeinosta valtaosa tulee maataloudesta, joten mahdollisuuksia on erityisesti maatalousteknologian sekä prosessoinnin puolella. Energian saannissa kasvavan teollisuuden tarpeisiin on haasteita, joten energiatehokkuuteen ja uusiutuviin energioihin liittyville ratkaisuille on myös tarvetta.

Miten alkuun Sambiassa? Suomalaisilla yrityksillä on nyt mahdollisuus linkittyä Sambian markkinoille Ulkoministeriön rahoittaman kehitysyhteistyöhankkeeseen Accelerated Growth for SMEs in Zambia (AGS). Ohjelmaa toteutetaan 9/2018-8/2022.

Kenelle? Yrityksille, joilla on alustavaa kiinnostusta Sambian markkinoita kohtaan ja mielellään myös suunnitelmia, jossa tulisi olla yhteistyötä myös paikallisten yritysten tai koulutuslaitosten kanssa. AGS-ohjelma voi rahoittaa vain sambialaisen osapuolen toimintaa ja suomalaisyritykset voivat tarvittaessa hakea rahoitusta suomalaisista rahoitusinstrumenteista kuten Business Finlandin tai Finnpartnershipin kautta. 

Ilmoittaudu 25.11. mennessä osoitteeseen elisabet.kivimaki@intoseinajoki.fi

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.