INTO Seinäjoki
Tervetuloa uutishuoneeseemme
Seuraa Into Seinäjoki

Bisnestä Sambiaan 4

Tapahtuma

09
MAY
Frami D, Inton toimisto, neuvottelutila Classic
 

Into Seinäjoki on viime kesästä lähtien selvittänyt suomalaisyritysten mahdollisuutta päästä tarjoamaan koko arvoketjuosaamista vuohi- ja lammashankkeen toteuttamiseen Sambiassa. Hankkeessa on mahdollisuus päästä tarjoamaan kokonaisvaltaista ratkaisua, johon kuuluu suomalaisten yritysten osaamisen ja teknologian vienti sekä koulutusvienti arvoketjun eri vaiheisiin.

Saudi-Arabia haluaa tulevaisuudessa ostaa Sambiasta vuohen- ja lampaanlihaa oman maansa ruokaturvan varmistamiseksi. Suomen ulkoministeriön rahoittama AGS-ohjelma (Accelerated Growth for SME’s in Zambia) on ollut mukana yritysryhmän kokoamisessa yhteistyössä Into Seinäjoen kanssa. Tavoitteena on löytää suomalainen ratkaisu valmiiden liha- ja meijeripuolen lopputuotteiden vientiin Sambiasta Saudi-Arabiaan.

Tapaaminen on jatkoa helmikuun Bisnestä Sambiaan 3 tapahtumalle. Tapahtumassa kerrotaan tuoreet kuulumiset Agritech Exposta sekä Sambian vierailun aikana käydyistä keskusteluista relevanttien tahojen kanssa. Yritysten kanssa käydään läpi jatkotoimenpiteet ja esiselvityksen sisältö sekä askelmerkit. Esiselvityksessä kartoitetaan suomalaisten yritysten ja korkeakoulujen mahdollisuuksia päästä tarjoamaan kokonaisvaltaista ratkaisua vuohihankkeen arvoketjun rakentamiseksi Sambiaan.

Tervetuloa mukaan myös uudet Sambian markkinoista kiinnostuneet yritykset!

Miksi Sambia? Sambian talous on kasvanut voimakkaasti viime vuosina ja maa on yksi eteläisen Afrikan nopeimmin kasvaneista talouksista. Sambiassa elinkeinosta valtaosa tulee maataloudesta, joten mahdollisuuksia on erityisesti maatalousteknologian sekä prosessoinnin puolella. Energian saannissa kasvavan teollisuuden tarpeisiin on haasteita, joten energiatehokkuuteen ja uusiutuviin energioihin liittyville ratkaisuille on myös tarvetta.

Miten alkuun Sambiassa? Suomalaisilla yrityksillä on nyt mahdollisuus linkittyä Sambian markkinoille Ulkoministeriön rahoittaman kehitysyhteistyöhankkeeseen Accelerated Growth for SMEs in Zambia (AGS). Ohjelmaa toteutetaan 9/2018-8/2022.

Kenelle? Yrityksille, joilla on alustavaa kiinnostusta Sambian markkinoita kohtaan ja mielellään myös suunnitelmia, jossa tulisi olla yhteistyötä myös paikallisten yritysten tai koulutuslaitosten kanssa. AGS-ohjelma voi rahoittaa vain sambialaisen osapuolen toimintaa ja suomalaisyritykset voivat tarvittaessa hakea rahoitusta suomalaisista rahoitusinstrumenteista kuten Business Finlandin tai Finnpartnershipin kautta.

Rekisteröidy

Ilmoittaudu tapahtumaan

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.