INTO Seinäjoki
Tervetuloa uutishuoneeseemme
Seuraa Into Seinäjoki

Bisnestä Sambiaan 3

Tapahtuma

07
FEB
Frami D, Inton toimisto, neukkari Classic
 

Tapaaminen on jatkoa tammikuun Bisnestä Sambiaan 2 tapahtumalle. Sambian markkinoista on tarkoitus tehdä feasibility study erityisesti vuohihankkeen osalta. Esiselvityksessä kartoitetaan suomalaisten yritysten ja korkeakoulujen mahdollisuuksia päästä tarjoamaan kokonaisvaltaista ratkaisua vuohihankkeen arvoketjun rakentamiseksi Sambiaan.

Tapaamisen agenda:

- Feasibility studyn (esiselvitys) kriteerit ja sisältö sekä haku / Anna Erkkilä + Jukka Lähteenkorva

- Sambian vuohihankkeen tavoitteet / Elisabet Kivimäki + (Glyne Michelo)

- Food Business Summit / yritysten pitchaukset + Sambia case rinnakkais-sessiossa, yhteistä keskustelua

- Agritech messut Sambiassa 11.-13.4.2019 - alustava ohjelma ja matkan suunnittelu

Tervetuloa mukaan myös uudet Sambian markkinoista kiinnostuneet yritykset. Paikalla myös AGS- kehitysyhteistyöhanketta Suomen päässä koordinoiva Anna Erkkilä NIRASilta ja Jukka Lähteenkorva FoodKnow Oy:stä.

Miksi Sambia? Sambian talous on kasvanut voimakkaasti viime vuosina ja maa on yksi eteläisen Afrikan nopeimmin kasvaneista talouksista. Sambiassa elinkeinosta valtaosa tulee maataloudesta, joten mahdollisuuksia on erityisesti maatalousteknologian sekä prosessoinnin puolella. Energian saannissa kasvavan teollisuuden tarpeisiin on haasteita, joten energiatehokkuuteen ja uusiutuviin energioihin liittyville ratkaisuille on myös tarvetta.

Miten alkuun Sambiassa? Suomalaisilla yrityksillä on nyt mahdollisuus linkittyä Sambian markkinoille Ulkoministeriön rahoittaman kehitysyhteistyöhankkeeseen Accelerated Growth for SMEs in Zambia (AGS). Ohjelmaa toteutetaan 9/2018-8/2022.

Kenelle? Yrityksille, joilla on alustavaa kiinnostusta Sambian markkinoita kohtaan ja mielellään myös suunnitelmia, jossa tulisi olla yhteistyötä myös paikallisten yritysten tai koulutuslaitosten kanssa. AGS-ohjelma voi rahoittaa vain sambialaisen osapuolen toimintaa ja suomalaisyritykset voivat tarvittaessa hakea rahoitusta suomalaisista rahoitusinstrumenteista kuten Business Finlandin tai Finnpartnershipin kautta. 

Rekisteröidy

Ilmoittaudu tapahtumaan

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.