INTO Seinäjoki
Tervetuloa uutishuoneeseemme
Seuraa Into Seinäjoki

​Onko markkinointi yrityksessäsi ”toimistontyttöjen” hommaa?

Blogikirjoitus   •   Syys 28, 2017 09:20 EEST

Toivottavasti ei. Toivottavasti se on myös johtoryhmän asia. Markkinointi ja myynti ovat syyskuussa julkaistun yritysbarometrin mukaan osa-alue, jota suomalaiset yritykset kokevat tarpeen kehittää eniten. Yritysbarometrin tulokset löytyvät netistä vuodesta 2000 lähtien. Pikaisella silmäyksellä kehittämisen kohde on pysynyt samana yli 15 vuotta!

Mitä oikeastaan tarkoitetaan myynnin ja markkinoinnin kehittämisellä?Myynnin ja markkinoinnin osalta yritysjohtajien tulee ottaa kantaa seuraaviin kysymyksiin:

  • Täytyykö tuotetta tai palvelua muotoilla vastaamaan paremmin asiakkaan tarpeita?
  • Miten teemme jakelukanavapäätökset? Miten valitaan jälleenmyyjät?
  • Miten asiakkaan ostokokemusta tulee kehittää?
  • Onko verkkokauppa tai online-asiakaspalvelu kunnossa?
  • Jakaako henkilöstömme saman ymmärryksen yrityksen tavoiteimagosta?
  • Miten, missä, miten usein mainostamme?
  • Miten myyntitavoitteet asetetaan ja jaetaan?
  • Miten myynti resursoidaan?
  • Miten myyntiä johdetaan?
  • Miten myynti ja markkinointi tukevat toisiaan?

Esimerkkejä onnistuneesta tahtotilasta markkinoinnissa ja myynnissä

Poimin Alihankintamessuilla käymistäni keskusteluista muutamia mielestäni oivaltavia ja loistavia esimerkkejä yrityksistä, joilla myynti ja markkinointi ovat selkeästi johtoportaan asia ja markkinointi käsitetään kokonaisvaltaisena liiketoiminnan kehittämisenä. Yritysten luvalla jaan heidän ajatuksia:

Lakeuden Hydro Oy, suunnitteluinsinööri Markus Rokala: ”Olemme muotoilleet tuotteemme uudelleen. Nyt tuote on kilpailukykyinen vientimarkkinoille. Ei riitä, että tuote on hyvä, muotoilun ja fiiliksen pitää olla myös kunnossa.”

Kaptas Oy, tuotantojohtaja Kari Sinkkonen: ”Meillä siivoojasta toimitusjohtajaan ymmärretään, että mikä hänen roolinsa on yrityksen brändin ja asiakaskokemuksen rakentamisessa. Jos haluamme olla luotettava asiakkaan silmissä, niin kaiken tekemisen täytyy tukea tätä lupausta ja se on markkinointia.”

Ylistaron Terästakomo Oy, toimitusjohtaja Pekka Himanka: ”Vientiin menee suurin osa, myymme jälleenmyyjien kautta. Se onkin tärkein valinta prosessissa. Jälleenmyyjä on meidän kasvot asiakkaalle ja heidän toiminnan tulee tukea meidän brändiä.”

Toivottavasti Yritysbarometrin mukaisesti lähes 60 % suomalaisista yrityksistä todella tarttuu myynnin ja markkinoinnin kehittämiseen ensi vuonna. Haastan myös varmistamaan, että markkinointia ei pidetä ”toimistontyttöjen” hommana, vaan asiaa mietitään kokonaisuutena johtoportaassa!

Pauliina Hautamäki, puh. 0400 754 878, pauliina.hautamaki(at)intoseinajoki.fi

Pauliina Hautamäki kääntää kivet ja kannot etsiäkseen yrityksille uusia kasvun mahdollisuuksia Suomesta ja viennistä. Pauliina innostuu jokaisesta yrittäjätarinasta yhtä paljon ja hymyilee yrmyilijät hiljaisiksi.  

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Agree With Privacy Policy