INTO Seinäjoki
Tervetuloa uutishuoneeseemme
Seuraa Into Seinäjoki

Mustikanpoiminta on uusi Eiffel-torni

Blogikirjoitus   •   Loka 15, 2018 10:47 EEST

Tämän päivän matkailija on jo kolunnut ne kuuluisat must-kohteet Euroopassa ja muuallakin maailmalla. On nähty Venetsian gondolit, Pariisin Eiffel-torni, Rooman Colosseum, Kiinan muuri ja Perun Machu Picchu. Kansainvälinen matkaaja himoitsee nyt autenttisia kokemuksia, hiljaisuutta ja puhdasta ilmaa. Näitä kaikkia Suomi on täynnä ja monella alueella näitä jo onkin tarjolla, ihan ostettavaksi asti.

Mitä tavallista me Seinäjoella ja Etelä-Pohjanmaalla voidaan kansainväliselle matkaajalle tarjota? Minne Sinä veisit esimerkiksi japanilaisen vieraan? Minä veisin tutustumaan Aalto-keskukseen ja Apila-kirjastoon, mutta myös metsäretkelle Kyrkösjärvelle ja Paukanevan pitkospuille. Kyrkösjärven laavulla paistettaisiin makkaraa ja ihailtaisiin hiljaista metsäluontoa. Kesällä poimittaisiin mustikoita ja syksyllä puolukoita. Paukanevalta löytyisi loppusyksyllä karpaloita. Istuttaisiin vaan laavulla ja kuunneltaisiin hiljaisuutta ja lintujen laulua.

Poimittujen marjojen kanssa mentäisiin seuraavaksi leipomaan mustikkapiirakkaa. Keitettäisiin lisäksi hyvät kahvit tai teet. Jos vielä jauhopussi ja leipomisalusta löytyisi perinteisestä pohjalaistalosta niin olisi hienoa. Jalkapatikan ja piirakan mutustelun jälkeen melomaan Seinäjoelle tai pyöräilemään Alajoelle. Alajoella ihailtaisiin ainutlaatuista lakeusmaisemaa, saunottaisiin ja taas vähän syötäisiin. Vaikkapa muhevaa hirvipataa suppilovahverokastikkeella, kaurasämpylöitä. Välillä maistettaisiin paikallista olutta ja päätteeksi giniä. Voisihan siellä ladossa yöpyäkin, iltamyöhällä olisi hienoa ihailla yötöntä yötä ja upeaa auringonlaskua.

JOS. Muutenhan tämä retkiohjelma on valmis, mutta puuttuu palveluntarjoajia.

Osan retkestä voi toteuttaa omatoimisestikin, mutta usein kansainvälinen vieras haluaa ostaa tuotteen tai palvelun. Tarvitsemme siis yrittäjiä, tuotteistusta, markkinointia ja myyntiä.

Julistankin hakuun mm. seuraavat matkailutuotteet: piirakanleipominen, makkaranpaisto laavulla, saunominen ja yöpyminen Alajoella. Löytyykö Seinäjoelta innokasta yrittäjää ja tuotekehittäjää näille aidoille, aika yksinkertaisille tuotteille? Huuda hep, jos innostut.

Tuula Lahti, markkinointipäällikkö, Visit Seinäjoki

Intohimona Seinäjoen tunnetuksi tekeminen. Aito pohjalainen, ylpeä juuristaan eikä pysty välttämään murretta. Vapaa-aikana möyrii puutarhassa, lenkkeilee, pyöräilee ja matkustelee aina kun pystyy. Loputtoman kiinnostunut paikoista.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.